ACTUEEL

Onrust over behoud Ziekenhuis Zevenaar

Ruim duizend mensen hebben de petitie voor het behoud van Ziekenhuis Zevenaar van de Alysis Zorggroep getekend. Patiënten, inwoners en een aantal personeelsleden maken zich sinds begin december ongerust over de kwaliteit en de toekomst van het ziekenhuis. Jankees Cappon, lid van de raad van bestuur van de Alysis Zorggroep, zegt dit te betreuren. Dat meldt De Gelderlander.

Bestaansrecht ziekenhuis

De Werkgroep Behoud Ziekenhuis Zevenaar heeft de online petitie opgestart om te voorkomen dat het ziekenhuis in Zevenaar opgaat in het Rijnstate ziekenhuis in Arnhem. Woordvoerder Willem Kruithof zegt in De Gelderlander: "Het ziekenhuis in Zevenaar heeft bestaansrecht als klein ziekenhuis, zeker naast een fabriek zoals het ziekenhuis in Arnhem." Cappon garandeert het behoud van de spoedeisende hulp in Zevenaar, maar doet nog geen uitspraken over andere afdelingen.

Centreren specialisaties

Begin januari liet Cappon weten dat Liemerse patiënten in de toekomst misschien alleen terecht kunnen in Velp of Arnhem voor bepaalde ingrepen. Cappon: "Door een specialisatie meer te centreren op een locatie wordt de zorg beter. Je kunt denken aan speciale materialen die in één ziekenhuis bijzonder goed geregeld zijn." De raad van bestuur van de Alysis Zorggroep laat nu weten dat Ziekenhuis Zevenaar een ziekenhuis blijft, met een spoedeisende hulp, bewakingsafdeling en een ingang voor alle specialismen.

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top