ACTUEEL

Ziekenhuis Walcheren krijgt geboortecentrum

Het ziekenhuis Walcheren in Vlissingen opent binnen enkele maanden een geboortecentrum. Zorgverzekeraar CZ, de samenwerkende verloskundigen van Walcheren en de landelijke verloskundigenstichting STBN hebben hierover een akkoord bereikt. Dat heeft CZ dinsdag 19 januari bekend gemaakt.

Oplossing voor thuisbevallen

Het geboortecentrum biedt zwangere vrouwen de mogelijkheid om onder begeleiding van verloskundigen in een huiselijke omgeving te bevallen. Thuisbevallingen zijn in een deel van Walcheren niet meer mogelijk sinds de sluiting van de afdeling gynaecologie in Vlissingen. Indien er een gynaecoloog nodig is, kan de begeleiding ‘binnen minimale tijd’ in Goes starten. Het geboortecentrum verwacht wekelijks drie tot zes bevallingen.

Managen geboortecentrum

Het geboortecentrum in Walcheren is het tweede geboortecentrum in Nederland dat volledig wordt gerund door verloskundigen.

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top