ACTUEEL

Reinier de Graaf en Pieter van Foreest intensiveren samenwerking

Het Reinier de Graaf ziekenhuis en zorgorganisatie Pieter van Foreest gaan intensiever samenwerken om de zorg rond patiënten te verbeteren. Carina Hilders, directeur van Reinier de Graaf, en Diny de Bresser, voorzitter raad van bestuur van Pieter van Foreest, hebben hiertoe op 25 september een vernieuwde samenwerkingsovereenkomst getekend.

Het samenwerkingsverband biedt een verbeterde werkwijze tussen Reinier de Graaf en Pieter van Foreest, met als doel om patiënten de juiste zorg, op het juiste moment en op de juiste plaats te geven. Hierbij kan gedacht worden aan snelle toegang voor patiënten vanuit het ziekenhuis tot verpleegkundige thuiszorg, een tijdelijk verblijf in een zorglocatie van Pieter van Foreest of revalidatiezorg. Deze vernieuwde samenwerking moet er bovendien voor zorgen dat in het ziekenhuis meer bedden beschikbaar zijn voor patiënten die acute zorg nodig hebben.

Ook het voorkómen van onnodige (her)opnames of bezoeken van kwetsbare ouderen aan de spoedeisende hulp is in dit samenwerkingsverband opgenomen. De organisaties werken samen in het overplaatsen van patiënten vanuit het ziekenhuis naar de thuissituatie of een andere zorglocatie. Bovendien willen de twee zorgaanbieders zorgen voor vroegtijdige afstemming met huisartsen om zo crisissituaties voor ouderen zoveel mogelijk te voorkomen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top