ACTUEEL

Deventer Ziekenhuis blijft topklinisch opleidingsziekenhuis

Het Deventer Ziekenhuis blijft de komende vijf jaar een topklinisch opleidingsziekenhuis. De Samenwerkende Topklinische opleidingsZiekenhuizen (STZ) heeft deze status opnieuw verleend na uitgebreide visitatie eerder dit jaar, zo meldt het ziekenhuis op haar website.

In Nederland hebben 26 ziekenhuizen een topklinische status. Ze onderscheiden zich onder meer met medische expertise die niet in ieder ander ziekenhuis voorhanden is. In Deventer geldt dat onder meer voor kinderallergologie, oogheelkunde, schouderzorg en borstkankerzorg. Het Deventer Ziekenhuis is bovendien een belangrijk regionaal centrum voor darmonderzoek en -zorg. Topklinische ziekenhuizen besteden daarnaast veel aandacht aan opleiding, innovatie en patiëntgericht wetenschappelijk onderzoek.

Opleiding en onderzoek

Voorzitter Gita Gallé van de raad van bestuur van het Deventer Ziekenhuis noemt de topklinische erkenning "van groot belang". "Dat trekt ambitieuze en bevlogen artsen en zorgverleners aan die hier ruimte vinden om naast patiëntenzorg te kunnen investeren in opleiding en onderzoek. De kennis en kunde die we opdoen, geven we direct aan het bed van de patiënt weer terug. Dat is nodig om onze ambitie waar te maken om de beste patiëntgerichte zorg te kunnen bieden."

STZ behartigt de belangen van de grote topklinische opleidingsziekenhuizen in Nederland. Het zijn ziekenhuizen die niet academisch zijn, maar door hun voorzieningenniveau en opleidingsinspanning tot de top van de algemene ziekenhuizen behoren. Het Deventer Ziekenhuis ontving de status in 2004 voor het eerst. 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top