ACTUEEL

Dianet en VGZ maken afspraken over thuisdialyse

Voor het jaar 2018 hebben coöperatie VGZ en expertisecentrum voor dialysezorg Dianet wederom een contract afgesloten. Hierdoor is thuisbehandeling voor VGZ-verzekerden mogelijk.

Alle verzekerden van VGZ kunnen terecht bij Dianet voor thuisdialyse. De patiënt doet de dialyse alleen of met een dialysepartner. Dat kan de echtgenoot van de patiënt zijn, maar ook een vriend, een familielid of een verpleegkundige. Na een training en eventuele aanpassing van de woning, kan de thuisdialyse starten.

VGZ is een groot voorstander van zinnige zorg en ziet betere zorg voor de patiënt als een kernelement hiervan. Volgens de verzekeraar zorgt de samenwerking met Dianet voor betere zorg voor dialysepatiënten omdat de reistijd wordt verminderd en omdat dialyseren kan in een vertrouwde omgeving en op een zelfgekozen moment. VGZ-afdelingsmanager Zorginkoop Martijn Kers: "Doordat patiënten zelf kunnen kiezen waar en wanneer ze dialyseren en minder hoeven te reizen, krijgen ze meer regie."

Vernieuwingen

Dianet behandelt patiënten met chronische nierschade, thuis en in verschillende dialysecentra, en biedt alle mogelijke dialysebehandelingen- en vormen aan. De zorgaanbieder werkt samen met ziekenhuizen en andere zorgaanbieders om patiënten de best passende zorg te geven. VGZ gelooft dat de zorg beter kan tegen lagere kosten. Daarom werkt de zorgverzekeraar samen met zorgaanbieders aan vernieuwingen die leiden tot zowel een verbetering van de kwaliteit van zorg als tot een reductie van de kosten.

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top