ACTUEEL

Tactus grijpt in bij verslavingskliniek wegens drugsgebruik

Tactus Verslavingszorg heeft naar aanleiding van signalen van cliënten over drugsgebruik in de Piet Roordakliniek maatregelen genomen. De zorgaanbieder heeft de mensen die de verdovende middelen binnengebracht hebben, weggestuurd uit de verslavingskliniek.

De Stentor publiceerde zaterdag een verhaal over drugsgebruik in de Piet Roordakliniek in Zutphen, een forensische verslavingskliniek voor mensen die veelvuldig in aanraking zijn gekomen met justitie. Er zouden zoveel drugs in omloop zijn, dat er gerept wordt van een 'drugshol'. De drugscontroles zijn volgens sommige cliënten niet streng, waardoor het eenvoudig is om drugs binnen te smokkelen. Veel cliënten zouden bang zijn weer verslaafd te raken.

In een verklaring laat Tactus Verslavingszorg weten naar aanleiding van signalen van cliënten onmiddellijk de situatie te hebben onderzocht en maatregelen te hebben genomen. "De mensen die de spullen binnengebracht hebben, zijn inmiddels teruggestuurd naar de gevangenis omdat zij hiermee hun behandeling in onze kliniek verspeeld hebben." Om een situatie als deze in de toekomst te voorkomen, is de zorgaanbieder bezig met het opschalen van de reguliere beveiligingsmaatregelen. Daarnaast doet Tactus nader onderzoek naar andere maatregelen "binnen de wettelijke en financiële mogelijkheden die we hebben".

Cirkel van crinimaliteit en verslaving

In de verklaring staat verder dat de behandeling van de cliënten gericht is op het doorbreken van de cirkel van criminaliteit en verslaving. "Dit is niet gemakkelijk en zeker in de beginfase speelt het middelengebruik nog een hele grote rol." Incidenten met drugs kunnen nooit 100 procent voorkomen worden, volgens Tactus, maar als zich een dergelijke situatie voordoet neemt de organisatie direct maatregelen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top