ACTUEEL

OM vervolgt oud-bestuursvoorzitter Slotervaart

Het openbaar ministerie (OM) gaat Aysel Erbudak, voormalig bestuursvoorzitter van het Slotervaart Ziekenhuis, strafrechtelijk vervolgen. Volgende maand moet zij voorkomen bij de Amsterdamse rechtbank. Dan wordt zij aangeklaagd voor verduistering en valsheid in geschrifte. Het zou gaan om een bedrag van 1,2 miljoen euro.

Dat schrijft het Financieele Dagblad op 16 oktober. Het OM bevestigt dat zij op 23 november voor de rechter moet verschijnen. Ze zal worden verdedigd door mr. Theo Hiddema.

FIOD

De voormalige topvrouw van het Slotervaart staat sinds 2014 onder verdenking van de FIOD. Er is toen huiszoeking gedaan in haar huis in Beverwijk. Erbudak was verbonden aan het ziekenhuis van 2006 tot haar ontslag begin 2013. Zij leek flinke bedragen van het ziekenhuis voor eigen gewin te hebben gebruikt. Zo zou zij in 2011 een bedrag van 2 ton voor zichzelf te hebben aangewend via Drimpy, een digitaal platform voor patiënten, mantelzorgers en zorgverleners.

Vakantiepark

Ze was ¬ook betrokken bij een mislukte transactie met een Turks vakantiepark. Daarmee werd het Slotervaart Ziekenhuis ruim een miljoen euro armer. Volgens Erbudak zou de hele raad van bestuur er van hebben geweten. Zij zag het dan ook niet als een privéproject. De zaken waren eerder al reden voor het OM om haar te verdenken van oplichting en wit¬wassen.

Failliet

Na haar ontslag raakte ze verwikkeld in civiele rechtszaken tegen het Slotervaart en de erven van zakenpartner Jan Schram waarmee ze in het ziekenhuisproject was gestapt. Ze werd veroordeeld tot het betalen van 4,1 miljoen euro. In 2015 werd ze persoonlijk failliet verklaard. Het ziekenhuis heeft nog 1,7 miljoen euro van haar tegoed.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top