ACTUEEL

Wouter Staal bijzonder hoogleraar autisme spectrum stoornissen

Wouter Staal is benoemd tot bijzonder hoogleraar aan het instituut Pedagogische Wetenschappen in Leiden. De Karakter-leerstoel is gericht op autisme spectrum stoornissen: neurobiologie, neurocognitie en behandeling.

Staal is een nationaal en internationaal erkend expert op het gebied van autisme spectrum stoornissen en houdt zich bezig met fundamenteel en toegepast wetenschappelijk onderzoek op het gebied van genetica, neuro-imaging en cognitieve studies. Hij is tevens hoofdopleider bij Karakter, een opleidingsorganisatie voor kinder- en jeugdpsychiaters in Nederland en tevens een centrum voor kinder- en jeugdpsychiatrie met locaties in Gelderland en Overijssel.

Autisme

Ongeveer 190.000 Nederlanders hebben een vorm van autisme. Er bestaan nog geen therapeutische interventies die de kernsymptomen van autisme op efficiënte wijze verminderen. Binnen Nederland is gedegen kennis over autisme-onderzoek, maar zijn er weinig experts waaronder deze kennis verspreid is.  De Karakter-leerstoel moet de aanwezige expertise integreren, versterken en borgen voor de toekomst en daarmee de slagkracht geneert die nodig is om in de komende 5 jaar nieuwe therapeutische interventies te ontwikkelen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top