ACTUEEL

Steeds meer zieke ouderen van cruiseschepen gehaald

Alarmcentrale Eurocross moet steeds vaker zieke ouderen van cruiseschepen halen. Naar verwachting zullen het er dit jaar 135 zijn, dat is een derde meer dan 2 jaar geleden.

Dat meldt NOS op 19 oktober. De meeste gevallen waar Eurocross mee te maken heeft zijn infectieziekten zoals logontsteking of hartklachten. Daarnaast treedt tijdens de trip nog weleens een verergering van een kwaal op die de reiziger al had. Ook botbreuken komen voor, na een val aan boord.

Alarmgevallen

Een mogelijke oorzaak voor de flinke toename van alarmgevallen is dat de leeftijd van cruise-gangers steeds hoger wordt. Vroeger was dat 60 tot 65 jaar, nu gaan veel ouderen tussen de 70 en 80 op cruise.

Verzekeren

Zieke patiënten van boord halen is niet goedkoop. Het cruiseschip moet eerst naar het vaste land en afmeren. Vervolgens moet er een ambulance of helikopter komen. Eurocross adviseert Nederlanders die meereizen op een cruiseschip om zich hiervoor goed te laten verzekeren. Voor vertrek is het bovendien verstandig om bij de zorgverzekeraar na te gaan wat op reis wel en niet vergoed wordt.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top