Finance

Wilhelmina Ziekenhuis Assen en Certe sluiten meerjarencontract

Het Wilhelmina Ziekenhuis Assen (WZA) en Certe, aanbieder van medische diagnostiek en advies, hebben op 24 oktober een meerjarencontract gesloten voor de uitvoering van klinische chemie. De partijen hadden al eerder een contract voor de medische microbiologie getekend. De samenwerking loopt tot 2022.

Klinische chemie is het vakgebied dat zich bezighoudt met medisch laboratoriumonderzoek. Medische microbiologie is een medisch specialisme dat zich bezighoudt met het opsporen, diagnosticeren en behandelen van aandoeningen veroorzaakt door micro-organismen, zoals bacteriën en virussen.

Passende zorg

"Het WZA wil een volwaardig basisziekenhuis blijven voor de inwoners van Assen en omgeving en de patiënt de best mogelijke en best bij hem passende zorg bieden", aldus Boudewijn Ponsioen, bestuurder van het WZA. "De 24/7 diagnostiek van Certe speelt hierin een belangrijke rol en helpt onze specialisten bij het maken van de juiste beslissingen. Vandaag de dag is diagnostiek immers een integraal onderdeel in het beslisproces binnen alle fasen van patiëntenzorg."

Ook Harjan van Dam, voorzitter van de raad van bestuur Certe, laat weten blij te zijn met de meerjarenafspraken. "Dit biedt patiënten en zorgpartners in de regio zekerheid; inwoners van Drenthe kunnen dichtbij huis rekenen op integrale medische diagnostiek en goede ziekenhuiszorg."

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top