ACTUEEL

Elke huisartsenpraktijk Culemborg krijgt praktijkondersteuner jeugd

Alle huisartsenpraktijken in Culemborg krijgen een speciale praktijkondersteuner voor de jeugd. Ook komt er jeugdhulpverlening op school. De gemeente trekt de komende drie jaar in totaal 850 duizend euro extra uit voor dergelijke projecten in het sociaal domein, zo meldt De Gelderlander.

De inzet van praktijkondersteuners jeugd, die huisartsen bijstaan als jongeren hulp nodig hebben, moet de samenwerking tussen huisarts en wijkteam versterken en ervoor zorgen dat in de gemeente minder gebruik wordt gemaakt van specialistische jeugdhulp. De bedoeling is dat de ondersteuner samen met ouders en kind op zoek gaan naar de beste hulp. 

Ook start Culemborg een proef met jeugdhulpverlening op school. Jeugdhulp kent vaak wachtlijsten. Het project School als Werkplaats moet ervoor zorgen dat kinderen sneller de ondersteuning krijgen die ze nodig hebben en dat die goed is afgestemd op de situatie thuis en op school.

Budgetcoach

Verder stelt de gemeente geld beschikbaar voor de inzet van een budgetcoach die inwoners met schulden moet helpen hun financiën op orde te krijgen en te voorkomen dat ze schuldsanering nodig hebben. Ook komt er een nieuwe aanpak voor inwoners met psychiatrische problemen die overlast dreigen te veroorzaken in hun omgeving, aldus De Gelderlander.

De gemeenteraad moet nog instemmen met de plannen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top