ACTUEEL

Inspectie benoemt nieuwe hoofdinspecteurs

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd in oprichting (IGJ) heeft twee hoofdinspecteurs benoemd. Korrie Louwes start per 8 januari 2018 als hoofdinspecteur Maatschappelijke Zorg. Marina Eckenhausen gaat per 1 februari 2018 aan de slag als hoofdinspecteur Curatieve Gezondheidszorg, Geneesmiddelen en Medische Technologie.

De vacatures ontstonden nadat Joke de Vries op 1 oktober hoofdinspecteur Jeugdzorg werd en Hans Schoo per 1 oktober een functie buiten de inspectie aanvaardde.

Louwes heeft volgens de inspectie veel ervaring binnen de rijksoverheid en gemeenten. Ze vervulde leidinggevende en directiefuncties bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Ook was zij vier jaar wethouder in Rotterdam. Op dit moment werkt ze bij Berenschot.

Eckenhausen werkt al bij de inspectie, als hoofd van de afdeling Medisch Specialistische Zorg. Voordat ze bij de inspectie kwam, bekleedde zij directiefuncties in verschillende ziekenhuizen. Ze is opgeleid als kinderarts-neonatoloog en promoveerde aan de Universiteit van Amsterdam.

 

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Jaap van den Heuvel

6 november 2017

Gefeliciteerd Marina.

Top