Finance

Utrecht introduceert nieuwe zorgpolis voor minima

Inwoners van Utrecht met een laag inkomen kunnen vanaf 1 januari 2018 gebruikmaken van de U-polis, de nieuwe collectieve zorgverzekering van de gemeente. De gemeente biedt de polis aan in samenwerking met verzekeraar Zorg en Zekerheid.

De gemeentelijke polis bij Zilveren Kruis stopt na 31 december. Om gebruik te kunnen maken van de U-polis moeten inwoners met een gemeentelijke polis overstappen van Zilveren Kruis naar Zorg en Zekerheid. Doen zij dit niet, dan blijven ze verzekerd bij Zilveren Kruis en vervallen voor hen de voordelen.

De U-polis bestaat uit twee pakketten: Utrecht Standaard en Utrecht Top. Utrecht Standaard is geschikt voor inwoners die geen hoge zorgkosten verwachten en toch goed verzekerd willen zijn. Utrecht Top is geschikt voor inwoners die hoge zorgkosten verwachten. Het eigen risico is meeverzekerd en er zijn ruime vergoedingen. Ook wordt de eigen bijdrage voor thuiszorg vergoed. 

Op dit moment maken zo’n 18 duizend inwoners van Utrecht gebruik van de collectieve zorgverzekering.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Wulf van Loenen

7 november 2017

Zo'n polis is er in Amersfoort al jaren, daar bij Menzis. Bevalt me goed, ruim aanbod van verzekerde zorg tegen een nette prijs.

Top