HRM

FNV zette directeur ambulancezorg onterecht als graaier neer

FNV beschuldigde Tjerk Hiddes, directeur van Ambulancezorg Limburg-Noord, van graaien. De vakbond maakte in een rapport over de ambulancetop echter een fout bij de berekening van zijn salaris. Dat meldt dagblad De Limburger.

Volgens het rapport van FNV zou Hiddes, die overigens niet bij naam werd genoemd wordt, in totaal 324.000 euro ontvangen voor zijn werk als directeur bij drie Regionale Ambulance Voorzieningen (RAV's): 95 duizend euro in Groningen, 145 duizend euro in Friesland en nog eens 84 duizend euro in Noord-Limburg.

Dit blijkt niet te kloppen. Hiddes staat wel op de jaarrekening van RAV Fryslân, maar ontvangt van deze organisatie geen salaris. Hiddes wordt betaald door de RAV UMCG, die ook het ambulancevervoer in Friesland verzorgt. In totaal verdient Hiddes 179 duizend euro. Dat is nog wel hoger dat het maximum dat de Wet Normering Topinkomens (WNT) toestaat. Hiddes maakt gebruik van de overgangsregeling in die wet. Zijn salaris wordt de komende tijd afgebouwd tot de maximale 145 duizend euro, aldus De Limburger.

Hiddes trok zelf aan de bel toen het FNV-rapport uitkwam en de media het bericht breed overnamen. In De Limburger laat hij opnieuw weten dat de aanklacht een graaier te zijn hem niet in de koude kleren is gaan zitten. 

FNV-bestuurder Fred Seifert wil in De Limburger niets zeggen over de rekenfout. "Het gaat ons als bond om de morele discussie: de top van de ambulancezorg moet het goede voorbeeld geven", zegt hij.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Jeroen van den Oever

9 november 2017

Wat een laffe reactie van vriend Seifert van FNV. Iemand onterecht zwart maken en daar niet voor willen excuseren. Geen klasse !

Top