ACTUEEL

Bestuurder Erwin Höppener verlaat na jaar Zorggroep Apeldoorn

Erwin Höppener heeft besloten eind 2017 te stoppen als voorzitter van de raad van bestuur van Zorggroep Apeldoorn en omstreken. Hij heeft de functie dan een jaar bekleed. Zijn vertrek is het gevolg van een verschil van inzicht tussen bestuur en topkader over het te voeren beleid.

Rvt-voorzitter Frans Pol licht toe: "De heer Höppener heeft in goede samenwerking met de raad van toezicht gewerkt aan de doorontwikkeling van de organisatie. De afgelopen periode hebben we vastgesteld dat er verschillend over de gezamenlijke verantwoordelijkheid werd gedacht bij bestuur en topkader om de ingeslagen route succesvol invulling te geven. De raad van toezicht betreurt dit, maar respecteert het besluit van Höppener en heeft daarom ingestemd met zijn voorgenomen besluit."

"Mijn streven is altijd geweest om van Zorggroep Apeldoorn en omstreken een toekomstbestendige organisatie te maken", aldus Höppener. "Dat is een gezamenlijke verantwoordelijkheid van bestuur en het topkader.  De afgelopen periode ben ik tot de conclusie gekomen dat ik deze gezamenlijke verantwoordelijkheid niet kan en wil dragen. In het belang van de organisatie en de doorontwikkeling daarvan heb ik daarom besloten om terug te treden."

Het is nog niet bekend door wie Höppener wordt opgevolgd. 

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top