ACTUEEL

Dertig miljoen voor aanpak personeelstekorten zorg

Het kabinet maakt nog dit jaar 30 miljoen euro vrij om een begin te maken met het aanpakken van personeelstekorten in zorg en welzijn. In totaal is voor deze kabinetsperiode 320 miljoen euro gereserveerd voor onder meer nieuwe instroom en om- en bijscholing van medewerkers in de zorg.

Het bedrag is onderdeel van het subsidieprogramma SectorplanPlus en moet via regionale werkgeversorganisaties bij werkgevers in zorg en welzijn terechtkomen. Die kunnen het geld gebruiken voor de financiering van opleidingsprojecten gericht op nieuwe instroom, met ontslag bedreigde werknemers of om- en bijscholing binnen de organisatie.

Minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid: "Het is alle hens aan dek. Tot 2025 hebben we ongeveer 100 duizend tot 125 duizend nieuwe medewerkers in de zorg nodig. Samen met werkgevers en werknemers moeten we daarom fors aan de slag met gerichte plannen om personeel te behouden, aan te nemen en op te leiden."

Van het totale SectorplanPlus-budget van 320 miljoen euro gaat het grootste deel, 260 miljoen euro, naar de verpleeghuissector. De rest is bestemd voor de overige sectoren in zorg en welzijn. SectorplanPlus verwacht dat zo'n 170 duizend werknemers zullen profiteren van de subsidieregeling.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Ton Bakker

20 november 2017

Maar dan meteen ook goed d.w.z. bevoegd en bekwaam opgeleid op het gebied van de gezondheidszorg voor kwetsbare ouderen !

Top