ACTUEEL

Richard Janssen bijzonder hoogleraar bestuur en management zorg

Richard Janssen aanvaardt op 24 november zijn benoeming tot bijzonder hoogleraar ‘Bestuur en Management van instellingen in de Gezondheidszorg’ bij Erasmus School of Health Policy & Management (ESHPM) van de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Janssen onderzoekt de impact van stelselhervorming op de sturing en organisatie van zorginstellingen. "De veranderopgave voor zorgorganisaties is nog nooit zo groot geweest. Dat vereist ondernemerschap. Tegelijkertijd hebben tal van partijen, zoals cliëntenraden, banken en de inspectie invloed op het beleid. Competente bestuurders kunnen met die invloeden omgaan en hun doelen van draagvlak voorzien", zegt hij.

De leerstoel is in 1988 ingesteld door de NVZD, de vereniging van bestuurders in de zorg, met als doel vanuit de wetenschap bij te dragen aan professionalisering van zorgbestuur. Eerdere leerstoelhouders waren Pauline Meurs en Kim Putters. De leerstoel is gevestigd bij Erasmus School of Health Policy & Management (ESHPM) van de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Janssen is tevens als hoogleraar Economie en Organisatie van de gezondheidszorg verbonden aan de Universiteit van Tilburg bij het departement Tranzo. Zijn onderzoeksactiviteiten hebben betrekking op sectorale ontwikkelingen in de gezondheidszorg, vanuit het perspectief van de theorie van industriële organisatie.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Sjors van Leeuwen

26 november 2017

Ik wens de heer Janssen veel succes in zijn nieuwe functie/rol als bijzonder hoogleraar ‘Bestuur en Management van instellingen in de Gezondheidszorg’. Ik benieuwd of er ook aandacht is/komt voor de strategische functie/rol van 'marketing' in de zorg, want zorgbestuurders concluderen steeds vaker dat 'marketing in de zorg hard nodig is': https://www.zorgmarketingplatform.nl/kennis/conclusie-zorgbestuurders-marketing-zorg-is-hard-nodig/

Top