ACTUEEL

Studente geschorst om opmerkingen over ouderen

Het Rotterdamse Albeda Collega heeft een studente geschorst omdat ze zich op sociale media laatdunkend had uitgelaten over werken met ouderen, tijdens haar stage bij oudereninstelling Laurens. Het stageadres vindt haar uitspraken "zeer onprofessioneel'' en is "onaangenaam verrast en geschokt''. De uitlatingen leidden tot grote verontwaardiging op sociale media.

Op het filmpje, dat niet meer online te zien is, zei het meisje volgens de NOS: "Kan iemand mij even uitleggen waarom ik in de stad moet gaan lopen met deze oude mensen? (...) Ik schaam me kapot." Een woordvoerder van de school noemt het heel onverstandig van haar. "Dit kan absoluut niet. Het hoort niet bij de beroepshouding. Als ze zich zo uitlaat op social media gaat dat problemen opleveren, ook in de toekomst. En het heeft ook nog negatieve invloed op andere studenten. Maar de school heeft ook een zorgplicht voor haar.'' Op korte termijn zal daarom opnieuw met haar worden gesproken.

Excuus

Het meisje heeft inmiddels op sociale media een excuusfilmpje geplaatst, te zien op ad.nl. "Ik begrijp dat dit voor velen heel asociaal, brutaal en respectloos is overgekomen. Ik bedoelde het totaal niet zo. Op dat moment dacht ik echt even niet na. Het is sowieso stom geweest. Ik heb er ook spijt van.'' (ANP)

3 Reacties

om een reactie achter te laten

R. M. Dalmijn

24 november 2017

Misschien dat de sector, nu het acute financiële probleem opgelost lijkt te zijn, actief invulling wil gaan geven aan de vergewisplicht. Dubieuze filmpjes en crimineel gebruik van insuline lijkt daar aanleiding toe te geven.
Ik stel mij voor dat van elke medewerker , uitzendkracht of niet, een personeelsdossier wordt gevormd met daarin naast een verplichte VOG , een taal en rekentoets, antecedenten onderzoek en minimaal 2 referenties. De IGJ zal graag ondersteunen bij vorm en inhoud. Na de bedoelde financiële problemen komen nu de kwantitatieve personele uitdagingen die weldra overgaan in de kwalitatieve zorgen. Het vak van werker in de ouderenzorg wordt er daarmee niet aantrekkelijker door wat de kwaliteit alleen maar verder onder druk zal zetten. Inservice onderwijs kan een gedeelte van de oplossing zijn.

Marijke van Eijden

24 november 2017

Geachte Dalmijn,

En op deze manier de bureaucratische rompslomp groter maken? Ik zou willen weten of iemand het hart op de juiste plaats heeft. Wat doe je als iemand pijn heeft, wanhopig is of verdriet heeft. Dat is toch veel belangrijker dan de juiste papieren?

Wanne van Dorst

26 november 2017

Geachte Dalmijn, wat een standaardreflex is dit. Eén casus en meteen voor iedereen de rompslomp vergroten. Bureaucratie is al 40/50% van het werk. Als je mensen wil wegjagen moet je nog meer protocollen en eisen toevoegen.

Top