Finance

Lentis sluit meerjarencontract met Menzis

Ggz-instelling Lentis in Groningen heeft met zorgverzekeraar Menzis een contract gesloten voor twee jaar. De partijen willen met dit contract zorgen voor het verbeteren en betaalbaar en toegankelijk houden van geestelijke gezondheidszorg (ggz) in Noord-Nederland.

"Inhoud en kwaliteit van geestelijke gezondheidszorg staan in deze meerjarenafspraken echt centraal", zegt Joris van Eijck, directeur Zorg bij Menzis, "Lentis en Menzis gaan echt anders samenwerken, met kwaliteit als vliegwiel voor verandering. In lijn met het ggz-manifest 'Minder regelgekte, meer zorg' zal dat - waar mogelijk - via minder administratieve lasten en uiteindelijk ook doelmatiger zijn."

De nieuwe aanpak moet leiden tot verandering voor cliënten, zegt Corstiaan Bruinsma, lid van de raad van bestuur van Lentis. "De afspraken van Lentis en Menzis bieden een goed fundament om onze cliënten zorg te bieden met betere uitkomsten. Juist ook door innovatieve behandelmethoden en door patiënten te ondersteunen bij het zelf maken van keuzes. Zo krijgen straks zoveel mogelijk patiënten een gepersonaliseerd behandeladvies, dat voldoet aan de richtlijnen."

Leefstijl

Binnen de samenwerking is onder meer aandacht voor de 'leefkracht' van cliënten. Dit vanuit het idee dat een gezonde leefstijl een belangrijke rol speelt in het herstel en de gezondheid van mensen. "Tijdens hun behandeling, maar ook daarna, bijvoorbeeld via een 'terugvalpreventie-pakket' met online ondersteuning. Bewezen effectieve preventieprogramma’s zullen duurzaam worden georganiseerd en gefinancierd. De ervaringen van Lentis op dit vlak via het Centrum voor Integrale Psychiatrie en van Menzis via SamenGezond op het gebied van gezonde gedragsverandering en leefstijl komen hier bij elkaar", aldus de organisaties.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top