ACTUEEL

Verzorgende doodde mogelijk meer mensen

De 21-jarige Rotterdammer die wordt verdacht van moord en poging tot moord op in ieder geval drie bejaarde mensen wordt inmiddels van meer feiten verdacht. De raadkamer van de rechtbank Rotterdam heeft besloten de man, die werkte als verzorgende in verschillende verpleeghuizen, negentig dagen langer vast te houden voor onderzoek naar in ieder geval twee nieuwe levensdelicten.

De nieuwe verdenkingen zijn voortgekomen uit twaalf nieuwe meldingen van zorginstellingen waar de verdachte heeft gewerkt, meldt het Openbaar Ministerie. Onderzocht wordt nu of bij deze signalen sprake is van een strafbaar feit waar de man bij betrokken was. De instellingen die een nieuwe melding hebben gedaan zijn Humanitas in Rotterdam, en het Jasmijnhuis en De Riederborgh in Ridderkerk. Het onderzoeksteam, OM en de betrokken instellingen, staan in nauw contact met de betrokken families die van de laatste ontwikkelingen op de hoogte zijn gesteld.

De instellingen hebben met het onderzoeksteam afgesproken geen informatie te geven over de meldingen en het onderzoek, behalve aan de betrokken families. Het onderzoek staat onder leiding van twee officieren van justitie en wordt gedaan door rechercheurs van het Team Grootschalige Opsporing (TGO) van de politie Eenheid Rotterdam. Ook zijn medewerkers betrokken van het Bureau Opsporing van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd in oprichting.

Geen medische noodzaak

De verdachte werd aangehouden op 17 november. Het onderzoek kwam op gang nadat begin november een vrouw onwel was geworden die insuline had gekregen, terwijl daarvoor geen medische noodzaak was. De instelling waar de vrouw woont, ’t Huys te Hoecke in Puttershoek, deed aangifte, ook van het vermoeden dat eerder al een vrouw was overleden als gevolg van de onjuiste toediening van insuline. Tijdens het onderzoek kwam ook een incident naar voren van een vrouw in een instelling in Rotterdam, Humanitas, die onwel was geworden maar het heeft overleefd.

Het OM heeft inmiddels het stoffelijk overschot van de vermoorde vrouw van 't Huys te Hoecke laten opgraven. Het Nederlands Forensisch Instituut doet onderzoek naar de doodsoorzaak.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top