ACTUEEL

Patiëntenfederatie en Bernhoven bundelen krachten voor patiënt

Patiëntenfederatie Nederland en ziekenhuis Bernhoven gaan samenwerken om het belang van de stem van de patiënt te verstevigen. Dit hebben zij vastgelegd in een samenwerkingsovereenkomst voor drie jaar.

Zij hebben afgesproken gericht in te zetten op activiteiten in de praktijk waar de patiënt baat bij heeft. De twee partijen denken elkaar te versterken dankzij de kennis van de Patiëntenfederatie over en met de patiënt en dankzij de dagelijkse praktijk van Bernhoven in de omgang met patiënten. De samenwerking heeft tot doel om in pilots samen kennis te delen en te innoveren ten goede van de ontwikkeling van kwalitatief goede en persoonlijke zorg die de patiënt direct raakt.

Patiëntenfederatie Nederland en Bernhoven gaan een samenwerking van drie jaar aan. Zij gaan zich allereerst richten op het thema 'Samen Beslissen'. Een concreet voorbeeld is het geven van uitkomstinformatie aan patiënten via keuzehulpen en Zorgkaart Nederland. Peter Bennemeer, algemeen directeur van Bernhoven: "Door deze samenwerkingsovereenkomst met elkaar aan te gaan zijn we nog beter in staat om te luisteren naar wat voor onze patiënt belangrijk is, we leren van de ervaringen en verbeteren onze zorg, elke dag weer".

Proeftuin

Patiëntenfederatie Nederland en ziekenhuis Bernhoven werken al op verschillende terreinen samen. Dianda Veldman, directeur- bestuurder van de Patiëntenfederatie: "Bernhoven als proeftuin is voor ons een unieke kans om onze producten in de praktijk te toetsen en aan te passen waar mogelijk, zodat we van de geleerde ervaringen onze producten kunnen optimaliseren".

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top