ACTUEEL

Maurice van den Bosch wordt bestuursvoorzitter OLVG

De raad van toezicht van ziekenhuis OLVG in Amsterdam heeft Maurice van den Bosch benoemd tot voorzitter van de raad van bestuur. Hij vervangt per 1 april 2018 Hans van der Schoot, die voorzitter wordt van de vereniging Samenwerkende Topklinische opleidingsZiekenhuizen (STZ).

Van den Bosch is sinds april 2017 lid van de raad van bestuur van het OLVG. In het verleden was hij als radioloog werkzaam in onder meer het UMC Utrecht en Stanford Medical Center. In 2011 werd hij benoemd tot hoogleraar interventieradiologie en legde hij zich toe op de beeldgestuurde behandeling van kanker. Ook was Van den Bosch medeoprichter van het Centrum voor Beeldgestuurde Oncologische Interventies (CBOI) in het UMC Utrecht, het huidige Center for Image Sciences.

Over zijn nieuwe functie in de raad van bestuur zegt Van den Bosch: "Het is een groot voorrecht om in deze nieuwe positie samen met alle medewerkers, vanuit vakmanschap en vernieuwing, verder te bouwen aan een krachtig OLVG in de metropool Amsterdam. Optimale en veilige zorg voor onze patiënten staat daarbij centraal."

Rutger Schimmelpenninck, voorzitter raad van toezicht, laat weten verheugd te zijn dat Maurice de functie van voorzitter van het bestuur op zich neemt. "De raad van toezicht is tot deze beslissing gekomen in goede afstemming met het huidige bestuur en ziet met vertrouwen de toekomst van OLVG tegemoet."

Van den Bosch vormt de raad van bestuur van het OLVG met Jeroen van Roon, Françoise Dings en Hans van der Schoot, tot diens vertrek. Dings heeft besloten om rond de zomer van 2018 haar termijn niet te verlengen, na afronding van twee bestuurstermijnen van vier jaar. Zij wil graag een nieuwe stap in haar loopbaan zetten, aldus het OLVG.

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top