ACTUEEL

Verzekeringsartsen stappen uit overleg met UWV

De Nederlandse Vereniging voor Verzekeringsgeneeskunde (NVVG) en vakvereniging voor UWV-verzekeringsartsen Novag zijn uit het overleg met het UWV gestapt over een oplossing voor het tekort aan verzekeringsartsen bij de uitkeringsinstantie. Dat meldt Medisch Contact.

Reden voor de breuk is de manier waarop informatie over het overleg naar buiten is gebracht. Het overleg, waar ook het ministerie van SZW aan deelnam, was namelijk nog vertrouwelijk, maar minister Koolmees stuurde vorige week een brief aan de Kamer over de voortgang. Daarin werd de expertgroep aangekondigd en stelde de minister dat de eerste resultaten in maart zouden volgen.

Reden voor de NVVG en NOVAG om de medewerking aan de denktank voorlopig op te schorten. De verzekeringsartsen wachten nu eerst een uitnodiging van het UWV af om in een gesprek het geschade vertrouwen te herstellen.

Het UWV laat aan Medisch Contact weten het te betreuren dat de twee organisaties zich hebben teruggetrokken en zegt de verzekeringsartsen opnieuw te zullen uitnodigen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top