ACTUEEL

Ziekenhuis Den Helder deels gesloten vanwege rook

Een deel van het ziekenhuis van de Noordwest Ziekenhuisgroep in Den Helder is woensdagmiddag wegens rookontwikkeling gesloten. Een aantal poliklinieken werd ontruimd en de spoedeisende hulp werd gesloten. Ook schrapte het ziekenhuis de spreekuren voor de rest van de dag.

Een woordvoerster van de veiligheidsregio laat weten dat de rookontwikkeling het gevolg was van werkzaamheden op het dak van het ziekenhuis. Er is geen brand geweest. Ook zijn er geen gewonden gevallen.

Nadat het brandalarm wegens de rookontwikkeling was afgegaan, schakelde het ziekenhuis de stroom van de noordvleugel van het ziekenhuis uit. Het operatieprogramma werd stilgelegd. Operaties die al waren begonnen, zijn afgemaakt.

De elektriciteit in de noordvleugel is inmiddels weer aangezet. De technische dienst en de afdeling ICT controleren of alles goed werkt. Het is niet bekend wanneer de ontruimde afdelingen weer in gebruik kunnen worden genomen.

Het Helderse ziekenhuis heette vroeger het Gemini Ziekenhuis. Dat fuseerde in 2015 met het Medisch Centrum Alkmaar tot de Noordwest Ziekenhuisgroep. (ANP)

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top