ACTUEEL

Zorgcentrale ZZG zorggroep en huisartsenpost onder een dak

De Zorgcentrale van ZZG zorggroep en Huisartsenposten Nijmegen en Boxmeer gaan nauwer samenwerken. De zorgcentrale is haar werkzaamheden gestart vanuit een nieuwe locatie: de huisartsenpost in Nijmegen.

De twee partijen ondertekenden in augustus de samenwerkingsovereenkomst, een volgens hen voor Nederland unieke stap. Huisartsen en zorgprofessionals van ZZG zorggroep werken al langer samen aan goede en passende zorg voor de inwoners van Zuid-Gelderland. Door letterlijk samen onder één dak te gaan wonen, verbetert de bereikbaarheid en de samenwerking tussen huisartsenzorg en professionals werkzaam in de zorg bij mensen thuis in de avonden, nachten en weekenden.

Om de steeds complexer wordende zorgvragen van patiënten te kunnen beantwoorden, zijn er volgens de twee organisaties steeds vaker meerdere disciplines nodig, met een integrale aanpak. (Wijk)verpleegkundigen, doktersassistenten, huisartsen, verpleegkundig specialisten, gespecialiseerd verpleegkundigen, specialisten ouderengeneeskunde en bureau crisis toewijzing intramuraal werken nauw samen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top