ACTUEEL

Ciran wilde claim VGZ schikken voor enkele miljoenen euro's

Revalidatie-instelling Ciran heeft de claim van 20 miljoen euro van VGZ willen afkopen voor 3,8 miljoen euro. Dit meldt RTL Nieuws.

Ciran heeft afgelopen zomer geprobeerd om het conflict met VGZ te schikken. Interim-topman Peter de Kubber van Ciran bood aan om ruim 3.8 miljoen euro te betalen in vijf jaarlijkse termijnen. Dat staat volgens RTL Nieuws in een recent vonnis van de Arnhemse voorzieningenrechter. Daaruit zou blijken dat Ciran met een andere zorgverzekeraar daadwerkelijk een schikking heeft getroffen, voor een bedrag van ruim 4,3 miljoen euro.

De rechter zou het schikkingsvoorstel van Ciran beschouwen als aanwijzing dat de revalidatie-instelling te veel heeft geïncasseerd van de verzekeraars, en daarom geld moet terugbetalen. Dit is één van de redenen dat de rechter toestond dat VGZ eind december beslag legde op 7 miljoen euro van Ciran. Een woordvoerder bevestigt tegen RTL Z dat de instelling schikkingsvoorstellen heeft gedaan. Peter de Kubber zou hiervoor juist zijn aangesteld als bestuurder van Ciran.

VGZ zegt tegen RTL Z dat de bedragen te ver uiteen lagen om op het schikkingsvoorstel in te gaan: "Wij hebben op meerdere punten fraude geconstateerd, en kunnen het tegenover onze verzekerden en de toezichthouders niet maken om te schikken als dat voorstel onvoldoende is."

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top