ACTUEEL

Verplicht keurmerk zorgboerderijen van de baan

Er komt geen verplicht keurmerk voor woon- en zorgboerderijen voor verstandelijk gehandicapten. Staatssecretaris Jet Bussemaker van VWS vindt dit niet nodig. Dat meldt RTV Drenthe.

Initiatief zorgboerderijen

Tweede Kamerlid Marjo van Dijken van de PvdA en Zorgbelang Drenthe hebben Bussemaker verzocht een verplicht keurmerk in te voeren. Bussemaker gaat hier niet op in, aldus RTV Drenthe. Van Dijken hoopt dat de zorgboerderijen zelf het initiatief zullen nemen om een keurmerk in te stellen.

Zorghoeve Diogenes

Aanleiding voor het verzoek van Van Dijken en Zorgbelang Drenthe zijn de vermeende misstanden bij zorgboerderij ’n Keunigsstee van Zorghoeve Diogenes in De Groeve. De directie zou een onverantwoord strafregime hanteren en onvoldoende begeleiding bieden. De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) oordeelde eind november 2009 dat de zorgboerderij direct moest stoppen met het opsluiten van cliënten. Diogenes heeft tot 1 februari 2010 de tijd gekregen van de inspectie om verbeteringen te treffen.

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

HazelMoreno

18 januari 2011

One knows that modern life seems to be not cheap, however we need cash for different issues and not every one earns big sums money. So to get quick <a href="http://bestfinance-blog.com/topics/home-loans">home loans</a> or credit loan will be good solution.

Top