ACTUEEL

Huisarts misbruikte mogelijk ook eigen dochtertje

De Leidse huisarts (37) die in oktober werd opgepakt op verdenking van ontucht en het stiekem filmen van patiënten, misbruikte mogelijk ook zijn eigen dochtertje. Het openbaar ministerie (OM) verdenkt hem van ontucht met drie meisjes, die net als zijn eigen kind in 2010 zijn geboren. Hij maakte ook foto's en filmpjes van de zeer jonge kinderen.

De man zit sinds zijn arrestatie vast. Het onderzoek loopt nog, onder meer naar de verdenkingen dat hij patiënten heimelijk filmde in drie huisartspraktijken waar hij soms werkte, aldus de persofficier in Den Haag.

Zedenmisdrijven

Het misbruik van de meisjes gebeurde niet in deze praktijken maar in de privésfeer, in Leiden. Op één geval na, waar het gaat om beelden van nog een ander meisje in een huisartsenpraktijk in Schiedam, waar hij ook invaller was. De zedenmisdrijven met de zeer jonge meisjes zijn gepleegd in de periode van 2012 tot en met 2017. De zaak kwam aan het rollen toen de ouders van de meisjes aangifte deden. Ook bleek hij anonieme kinderporno te bezitten van meisjes tussen de 13 en 16 jaar.

Volgende week is een eerste niet-inhoudelijke zitting voor de rechtbank in Den Haag. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top