Vastgoed

Isala Meppel presenteert nieuwbouwplannen

Het nieuwe Isala Diaconessenhuis in Meppel wordt een streekziekenhuis met alle bestaande specialisaties, 24-uurs spoedeisende hulp (SEH) en uitbreiding op het gebied van traumageriatrie. Ziekenhuiseigenaar Isala en de gemeente Meppel presenteerden woensdag de nieuwbouwplannen, meldt RTV Drenthe.

In het nieuwe ziekenhuis Meppel vindt straks de laagcomplexe, planbare zorg plaats. Voor de meer complexe zorg kunnen patiënten op de ziekenhuislocatie in Zwolle terecht.

Het Meppelse ziekenhuis krijgt onder meer uitbreiding op het gebied van traumageriatrie. Ook de specialisaties liesbreukoperaties en netvliesoperaties verhuizen van het Isala ziekenhuis in Zwolle naar Meppel. Kindergeneeskunde en acute verloskunde zijn een paar jaar geleden uit Meppel naar het Isala ziekenhuis in Zwolle verhuisd en keren niet terug. 

Duurzaam

Het nieuwe ziekenhuis wordt een duurzaam gebouw met veel groen, passend bij het aangrenzende kwetsbare natuurgebied Het Reestdal. Het grootste gedeelte van het Meppelse ziekenhuis wordt laagbouw. Er komen drie of vier verdiepingen voor operaties en verpleging en een bouwdeel voor drie lagen voor zorginstelling Noorderboog, die aan het ziekenhuis vast wordt gebouwd.

Het nieuwe ziekenhuis wordt naast het huidige ziekenhuis gebouwd en zal naar verwachting in april 2021 de deuren openen, aldus RTV Drenthe.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top