Finance

NZa voert controles uit bij aanbieders wijkverpleging

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) brengt een serie controlebezoeken aan aanbieders van wijkverpleging die "opvallend veel declareren". Met deze bezoeken wil de Zorgautoriteit meer inzicht krijgen in de manier waarop aanbieders in de wijkverpleging de geleverde zorg registreren en declareren.

De Zorgautoriteit heeft op basis van data-analyses een aantal aanbieders geselecteerd die in vergelijking met hun collega’s opvallend veel declareren. Met de bezoeken wil de toezichthouder achterhalen waarom hun declaratiegedrag afwijkt. "Wij hebben de betrokken aanbieders en hun brancheorganisaties van tevoren op de hoogte gesteld van de controles."

De NZa doet vaker controlebezoeken. Eerder deed de toezichthouder dat in de mondzorg en onder fysiotherapeuten. Op deze manier wil de NZa een beeld krijgen van wat er in een sector speelt, tegen welke problemen aanbieders aanlopen, en hoe de Zorgautoriteit en aanbieders deze samen kunnen oplossen. Als blijkt dat er niet volgens de regels wordt geregistreerd en gedeclareerd, zal de NZa naar eigen zeggen "uiteraard" optreden.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top