Tech

Philips en ZorgSaam tekenen miljoenencontract

Philips levert de komende vijftien jaar alle medische beeldvormingsapparatuur aan het Zeeuws-Vlaamse ziekenhuis ZorgSaam. Hiertoe hebben de partijen een strategische samenwerkingsovereenkomst getekend. Met de deal is een bedrag van 20 miljoen euro gemoeid.

Dat meldt Philips dinsdag.

Het is de eerste keer dat ZorgSaam met één technologiepartner een langetermijncontract afsluit om ziekenhuisbreed de kwaliteit van zorg te verbeteren en kosten te verlagen.

Philips gaat ZorgSaam de komende 15 jaar uitrusten met geavanceerde medische beeldvormende apparatuur en nieuwe IT-oplossingen ter ondersteuning van een snelle en juiste diagnose en behandeling. Binnen de samenwerking levert Philips diverse geïntegreerde zorgoplossingen. Het gaat naast beeldvormende apparatuur om software, stralingsdosisbeheer, educatie voor personeel, beheer en onderhoud. Ook gaan de partijen onderzoeken waar zij elkaar kunnen versterken om de continuïteit en veiligheid van de zorg te verbeteren, zowel in als mogelijk buiten het ziekenhuis.

In februari kreeg ZorgSaam de nieuwste 3T MRI-scanner van Philips geïnstalleerd met Ambient inBore Experience. Op dit moment wordt ook Intellispace Cardiovasculair geïmplementeerd, een nieuwe IT-applicatie voor gestroomlijnde cardiologische zorg. Later zal voor cardiologische interventies ook het Azurion-platform geïnstalleerd worden.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top