ACTUEEL

PGGM benoemt Marjanne Sint tot rvc-voorzitter

De raad van commissarissen (rvc) van zorgpensioenbeheerder PGGM heeft Marjanne Sint per 1 april benoemd tot haar voorzitter. Ze vervangt waarnemend voorzitter Wim de Weijer, die de rvc na ruim tien jaar verlaat.

Sint is voorzitter van de rvc van de Bank Nederlandse Gemeenten en tot 1 april voorzitter van de Samenwerkende Topklinische Ziekenhuizen (STZ). Daarnaast is ze voorzitter van de Transitieautoriteit Jeugd. Eerder was Sint onder meer voorzitter van de raad van bestuur van de Isala-klinieken in Zwolle. Eind jaren tachtig was ze partijvoorzitter van de PvdA en later topambtenaar op het ministerie van Binnenlandse Zaken.

"Ik draag het voorzitterschap met een goed gevoel over aan Marjanne Sint", zegt De Weijer. "Haar brede bestuurlijke ervaring is een verrijking voor de huidige raad van commissarissen." Sint komt volgens de vertrekkend rvc-voorzitter op een interessant moment voor PGGM, dat voor flinke uitdagingen staat. "De pensioenmarkt is flink in beweging en PGGM moet hier goed op kunnen inspelen. Niet alleen met hele goede pensioenproducten, maar ook door maatschappelijk waardevolle initiatieven te nemen of te bevorderen, vooral in de sfeer van zorg en welzijn waar PGGM uit voortkomt."

Pensioenmarkt

Edwin Velzel, CEO van PGGM, bedankt De Weijer voor zijn inspanningen voor PGGM. "In die rol heeft Wim mede een belangrijke bijdrage geleverd aan wat PGGM nu is: een kwalitatief hoogwaardige pensioenuitvoeringsorganisatie die een stevige positie heeft verworven op de Nederlandse pensioenmarkt. PGGM onderscheidt zich als een bij uitstek verantwoord belegger en laat op verschillende manieren haar maatschappelijke betrokkenheid zien. Ik ben blij met de komst van Marjanne Sint als nieuwe voorzitter van de raad van commissarissen van PGGM."

PGGM beheert voor diverse pensioenfondsen een vermogen van in totaal meer dan 200 miljard euro. De bekendste klant van PGGM is het Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW), waar PGGM ook uit voortkomt. In 2008 is PGGM van PFZW afgesplitst.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top