Vastgoed

Ciro neemt vastgoed over van stichting Proteion Thuis

Ciro, behandelcentrum voor mensen met longaandoeningen, heeft de gebouwen waar de behandelingen plaatsvinden en het omliggende terrein overgenomen van stichting Proteion Thuis. De overdracht van het complex in het Limburgse Horn vond op 1 april plaats.

De koop biedt Ciro naar eigen zeggen nieuwe mogelijkheden om de zorg voor patiënten met complexe long- en hartaandoeningen toekomstbestendig in te richten. Het behandelcentrum hoopt een voortrekkersrol te kunnen vervullen als het gaat om behandelingen op maat voor mensen met complex long- en hartfalen.

Ciro heeft de laatste jaren de vraag naar hoogcomplexe zorg zien toenemen, waardoor er een verschuiving heeft plaatsgevonden van niet-klinische naar klinische zorg. "Vanuit de groeiende vraag naar steeds meer gepersonaliseerde, gespecialiseerde behandelingen voor mensen met complex long- en hartfalen, ziet Ciro de aankoop van de gebouwen en het omliggende terrein als een logische vervolgstap", zegt bestuurder Ingrid Augustin.

Renovatie

De aangekochte gebouwen worden de komende periode gerenoveerd. Ook gaat de zorginstelling nieuwbouw realiseren op het terrein. "De inrichting van het nieuwe complex en de groene omgeving zullen Ciro een compleet nieuwe uitstraling geven, die helemaal past bij de behoeften van onze patiënten. Op deze wijze willen we een healing environment creëren: een omgeving die prikkelt om anders te kijken en creatief te zijn, als uitgangspunten voor de beste zorg op maat", aldus Augustin.

Ciro is gespecialiseerd in het behandelen van mensen met chronische longaandoeningen zoals COPD en astma, hartfalen of slaapgerelateerde ademhalingsstoornissen. Ciro werkt al jaren intensief samen met Maastricht UMC+. In 2010 is de samenwerking tussen de stichting Proteion Thuis, waarvan Ciro eerder een volledig organisatieonderdeel was, en Maastricht UMC+ juridisch verankerd in Ciro+.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top