ACTUEEL

Podotherapeuten kiezen Marnix de Romph als nieuwe voorzitter

De algemene ledenvergadering van de Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten (NVvP) heeft Marnix de Romph benoemd tot voorzitter. Hij volgt Peter Boelens op, die na acht jaar vertrekt in verband met het verstrijken van de statutaire benoemingsperiode.

De Romph heeft ervaring op bestuurlijk- en managementgebied binnen de gezondheidszorg. De laatste jaren is hij actief als directeur van P3NL, de federatie van psychologen, psychotherapeuten en pedagogen. Ook is hij directeur van de Organisatie van Nederlandse Tandprothetici.

"De NVvP is een unieke beroepsvereniging die de podotherapeuten in het zorgveld krachtig ondersteunt en profileert", zegt De Romph. "Ik ben onder de indruk van de gedrevenheid van de beroepsgroep, het bestuur van de NVvP en de ambitie die spreekt uit bijvoorbeeld de verschillende specialisaties gericht op sport, diabetes en reuma. Als voornaamste uitdaging zie ik de samenwerking van de podotherapeuten met andere zorgverleners binnen de eerste en tweedelijns gezondheidszorg en ik zal me daar samen met de leden van de NVvP hard voor maken." 

Nederland telt zo’n duizend podotherapeuten. Zij zijn allen verenigd in de NVvP. De vereniging bewaakt de eenheid en kwaliteit binnen de beroepsgroep door haar leden optimaal te faciliteren.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top