ACTUEEL

Ronald Gorter stopt als directeur-bestuurder MIND

Per 1 juni stopt Ronald Gorter als directeur-bestuurder van MIND. Vanaf dan vormt Marjan ter Avest in haar eentje de directie. Gorter gaf leiding aan achtereenvolgens Fonds Psychische Gezondheid, Korrelatie en MIND.

Dat meldt de raad van toezicht van MIND op 5 april in een persbericht. Gorter is sinds 2000 directeur van Fonds Psychische Gezondheid en sinds 2016 samen met Marjan ter Avest directeur van MIND.

"MIND komt nu in een volgende fase. Voor een publieke organisatie van deze omvang is een eenhoofdige directie voor de toekomst adequaat", legt Ronald Gorter uit.

Fondsenwerving

Ronald Gorter vormde het Fonds om van klein vermogensfonds naar een organisatie voor fondsenwerving en publieksvoorlichting over psychische problematiek. In 2011 werd daar de telefonische hulpverlening van Stichting Korrelatie aan toegevoegd. Het Fonds en MIND Korrelatie vormen, samen met het Landelijk Platform GGZ, sinds 2016 MIND. Daarnaast was Ronald voorzitter van de Samenwerkende Gezondheidsfondsen (SGF) en een van de initiatiefnemers van het Huis voor de Gezondheid in Amersfoort.

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Paul Custers

15 juni 2018

Beste redactie,
Ik kwam in Skiprr van april jl een persbericht tegen van MIND over het vertrek van Ronald Gorter als bestuurder van MIND. Missvhien heb ik een vervolgbericht gemist. Ik ben benieuwd naar de vertrekredenen, naar de nieywr baan van de veelbesproken bestuurder, naar 'het in haar eentje' aanblijven van de andere bestuurder Ter Avest. Maar misschien ben ik de enige die dat wil weten?
Met groet,
Paul Custers.

Paul Custers

15 juni 2018

O ja, en wat is dan die 'nieuwe fase' en wat is er zo 'adequaat' aan een bestuurder ipv twee?

Top