Tech

OLVG verhuist digitale bedrijfsplanning naar de cloud

Het OLVG gaat dit jaar de ERP-software van leverancier AFAS inzetten. Daarmee maakt het Amsterdamse ziekenhuis de overstap van digitale opslag op locatie naar een cloud-gebaseerde oplossing.

De keuze voor AFAS wordt mede ingegeven door de mogelijkheid om ERP-informatie te combineren met data uit het Elektronisch Patiëntendossier (EPD). “De software van AFAS stelt ons in staat om de domeinen van Enterprise Resource Planning en EPD met elkaar te verbinden en relevante stuurinformatie op dit zeer kritische punt te ontvangen”, aldus Jeroen van Roon, lid raad van bestuur van OLVG.

Volgens Gerben Eversdijk, commercieel Manager bij AFAS Software, betekent de keuze van het OLVG verder “versimpeling van het applicatielandschap, eenvoud en flexibiliteit in het beheer en verlaging van de onderhoudskosten”. De keuze voor AFAS betekent tevens een keuze voor de cloud. Waar veel oudere softwaresystemen nog de omslag moeten maken van opslag op locatie naar de cloud is AFAS Online al cloud based. Volgens Eversdijk draait circa twee derde van alle ziekenhuizen op de online-oplossing van AFAS.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top