Vastgoed

Woonzorg koopt gebouw vegetarisch zorgcentrum Felixoord

Woonzorg Nederland, de landelijk opererende woningcorporatie op het gebied van ouderenhuisvesting, heeft het pand van vegetarisch zorgcentrum Felixoord in Oosterbeek gekocht. Cees van Boven, bestuursvoorzitter van Woonzorg, nam de sleutel woensdag in ontvangst. Door de overname kan het zorgcentrum blijven bestaan.

De toekomst van Felixoord was lange tijd onzeker. Omdat indicaties voor verzorgingshuiszorg niet meer worden afgegeven, dreigde leegstand voor Felixoord. De afgelopen tijd is door Woonzorg Nederland, zorginstelling Icare en de gemeente Renkum een plan ontwikkeld om ervoor te zorgen dat Felixoord als verzorgingshuis voor vegetarische ouderen kan blijven bestaan. De gemeente Renkum heeft erin toegestemd dat in Felixoord het scheiden van wonen en zorg wordt doorgevoerd. 

Woonpark

Ook realiseert Woonzorg in Felixoord vijfentwintig zelfstandige sociale huurappartementen bestemd voor vegetarische 55-plussers. Woonzorg Nederland is al eigenaar van het naastgelegen woonpark voor vegetarische senioren. Dit terrein bestaat grotendeels uit een parkbos met wandelpaden, een kruidentuin en gazons waarin de clusters met woningen zich bevinden.

Felixoord is in de vorige eeuw geopend als 'rusthuis' voor ouderen met een vegetarische levenswijze. Het vegetarische zorgcentrum valt bestuurlijk onder Stichting Icare, dat onderdeel uitmaakt van de zorgorganisatie Espria. 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top