Vastgoed

Gasthuis St. Jan de Deo omgebouwd tot appartementencomplex

Het voormalige verzorgingshuis Gasthuis St. Jan de Deo wordt omgebouwd tot appartementencomplex voor senioren. Bij de renovatie is het principe van 'scheiden van wonen en zorg' als uitgangspunt genomen. Het pand is gekocht door zorgvastgoedbelegger Estea, die 4,9 miljoen euro steekt in de renovatie.

Op dit moment biedt het Gasthuis zorg- en dienstverlening in het pand aan 64 intramurale cliënten die somatische en/of psychogeriatrische zorg nodig hebben. Daarnaast levert het Gasthuis thuiszorg en verpleeghuiszorg in de aanleunwoningen die grenzen aan het Gasthuis.

In het nieuwe plan is het de bedoeling dat er in één vleugel ruimte gemaakt wordt voor zestien toekomstbestendige appartementen. De verwachting is dat de renovatie in oktober 2018 is afgerond. Estea ontwikkelt de renovatieplannen en gaat de appartementen verhuren aan senioren die zorg nodig hebben, maar die zorg liever in hun eigen appartement willen ontvangen. Daarnaast bestaat het pand uit 29 studio’s voor zware zorg. Die studio’s gaat het Gasthuis huren.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top