ACTUEEL

Jörn Varwijk nieuwe voorzitter vereniging tandprothetici

Jörn Varwijk is gekozen tot nieuwe voorzitter van de Organisatie van Nederlandse Tandprothetici (ONT). Hij volgt hiermee Bart Kerdijk op die de afgelopen twee jaar deze rol vervulde.

Jörn Varwijk is tandprotheticus sinds 2012 en tevens als docent verbonden aan de Hogeschool Utrecht. Voordat hij tandprotheticus werd, werkte hij dertien jaar in de tandtechniek. In 2016 trad Varwijk toe tot het bestuur van de ONT. De voordracht van Varwijk werd met 100 procent van de stemmen aangenomen.

De nieuwe voorzitter ziet veel bestuurlijke uitdagingen voor de tandprothetici, zoals in de discussie over de taakverdeling in de mondzorg. Samenwerken met tandarts en mondhygiënist is volgens Varwijk de sleutel. "Elkaars kwaliteiten en expertise waarderen en gebruiken zorgt ervoor dat de kwaliteit en patiëntveiligheid niet in het geding komt door tussenkomst van niet of nauwelijks opgeleide 'beunhazen'."

Klaargestoomd

Varwijk prijst zijn voorganger Bart Kerdijk aan. "Bart is de afgelopen jaren buitengewoon actief geweest voor de ONT. Nadat hij al eens voorzitter was van 2005 tot 2006, is hij de afgelopen jaren altijd voor en achter de schermen actief geweest voor de ONT, bijvoorbeeld als bestuurslid. Ook was hij intensief betrokken bij het oprichten van het Kwaliteitsregister voor tandprothetici, het KRTP. De afgelopen twee jaar heeft hij de vereniging geleid en mij als jonge bestuurder klaargestoomd voor mijn taak".

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top