ACTUEEL

Zilveren Kruis en Diabeter tekenen tienjarig VBHC-contract

Zorgverzekeraar Zilveren Kruis sluit een tienjarig contract met Diabeter. Samen willen zij patiënten met diabetes type 1 hun hele leven complicatievrij houden.

Dat maakt Zilveren Kruis op 23 april bekend. De overeenkomst is een wereldwijde primeur op het gebied van Value Based Healthcare.

Waarde

Aan de hand van een integraal tarief krijgt Diabeter de vrijheid om zelf te bepalen welke zorg het beste aansluit bij de patiënt. Op die manier kunnen complicaties nu maar ook op langere termijn, zoals hart- en vaatziekten, blindheid, zenuwpijn en nierfalen, worden voorkomen. Als Diabeter hiermee positieve resultaten behaalt staat daar een beloning tegenover. Diabeter investeert die in het verder verbeteren van de zorg. In plaats van afspraken over de te leveren zorg wordt zo de nadruk gelegd op het creëren van zoveel mogelijk waarde voor de patiënt. 

Lange termijn

Bij diabetes type 1 gaat het om het verbeteren van de medische uitkomsten en de kwaliteit van leven tijdens de hele  levensloop. Het systeem van jaarlijks contracteren werkt echter een korte termijn focus in de hand. Met de waardegedreven overeenkomst doorbreken Zilveren Kruis en Diabeter deze barrières en focussen ze op de lange termijn.

Uitkomsten

Diabeter heeft in de afgelopen jaren de waardegedreven zorg voor mensen met diabetes type 1 verder ontwikkeld en daar ook internationaal erkenning voor gekregen. "We meten op zowel individueel niveau als op groepsniveau meer dan honderd uitkomsten op medisch gebied en de kwaliteit van leven", zegt Henk Veeze, kinderarts en oprichter van Diabeter. "Deze uitkomsten maken vernieuwing van de zorg mogelijk. Waardegedreven zorg is ook de juiste zorg, op het juiste moment en voor de juiste prijs."

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top