Vastgoed

Prinses Máxima Centrum krijgt Ronald McDonald Huiskamer

In het Prinses Máxima Centrum wordt een Ronald McDonald Huiskamer geopend. Ook ontvangt het centrum een financiële bijdrage van 1 miljoen euro van het Ronald McDonald Kinderfonds Nederland voor de realisatie van dertien ouderkamers. De partijen tekenden hiertoe op 23 april een samenwerkingsovereenkomst.

De huiskamer wordt gerund door vrijwilligers van Ronald McDonald Huis Utrecht. Patiënten kunnen daar met hun ouders, broertjes en zusjes in een huiselijke omgeving ontspannen, koken en samen zijn. Waar mogelijk gaat Ronald McDonald Huis Utrecht ook onderdak bieden aan gezinnen van kinderen die voor meerdaagse dagbehandeling in het Prinses Máxima Centrum. Daarnaast leveren vrijwilligers van het Ronald McDonald Huis Utrecht een bijdrage aan de kinderopvang van broers en zussen van patiënten. De schenking wordt gebruikt voor de bouw van dertien ouderkamers, ruimtes waar ouders dicht bij hun zieke kinderen kunnen verblijven.

Beleving

Diana Monissen, voorzitter van de raad van bestuur van het Prinses Máxima Centrum, is blij met de samenwerking. "In het Prinses Máxima Centrum draait alles om de beleving van het kind. Wij willen dat kinderen met kanker zich zo normaal mogelijk kunnen ontwikkelen, ondanks hun ziekte en de behandelingen die daarbij horen. Het is daarom belangrijk dat ouders dicht bij hun zieke kind kunnen verblijven en zo de angst en stress van hun kind kunnen verminderen."

Het Prinses Máxima Centrum wordt in mei 2018 centrum geopend, tegenover het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht. In het centrum komen zorg, onderzoek en opleiding op gebied van kinderoncologie bij elkaar. 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top