ACTUEEL

Zorginspectie onderzoekt insulinezaken

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) doet onderzoek naar de kwaliteit van de zorg bij instellingen waar een verzorgende zonder medische noodzaak insuline toediende aan patiënten. De instellingen die onder de loep worden genomen zijn 't Huys te Hoecke in Puttershoek, De Wetering in Rotterdam en het Jasmijnhuis en de Riederborgh in Ridderkerk.

Eerder begon het Openbaar Ministerie al een strafrechtelijk onderzoek naar de insulinezaken. De Rotterdammer Rahiied A. heeft bekend dat hij in drie gevallen zonder medische noodzaak insuline heeft toegediend aan ouderen in verzorgingshuizen. In twee gevallen zou hij dat opzettelijk hebben gedaan en in één geval was het een vergissing. Eén persoon overleed door de onjuiste toediening van insuline en twee anderen overleefden.

De Inspectie laat weten dat ze niet eerder is begonnen met het doorlichten van de zorgaanbieders om te voorkomen dat het onderzoek van het OM zou worden geschaad. (ANP)

1 Reacties

om een reactie achter te laten

R. M. Dalmijn

26 april 2018

Waar en in welke hoedanigheid heeft deze jongeman nog meer gewerkt. Dat lijkt mij toch een igj aangelegenheid. En wat was zijn arbeidsrechtelijke status in de diverse posities?
Zie uit naar gedegen rapport , zeker nu ook de instellingen zelf bezoek horen te ontvangen van een externe toezichthouder. Ik acht dit geen pure OM .

Top