ACTUEEL

Fusie Treant maakt specialisatie kankerradiologie mogelijk

De fusie van drie ziekenhuislocaties van Treant maakt het radiologen mogelijk om te specialiseren. Zo hebben ze een manier van samenwerken ontwikkeld waardoor ze beter kunnen bepalen of de chemotherapie bij kankerpatiënten werkt.

Dat meldt Treant op 30 april op haar website. De CT-scan wordt niet langer beoordeeld door de dienstdoende radioloog, maar altijd door een die is gespecialiseerd in CT’s bij kanker. Zo zijn de hoofdbehandelaar en de patiënt verzekerd van betrouwbare beeldvorming.

Informatiesysteem

De inzet van een kankerradioloog wordt mogelijk doordat er door de fusie veel meer radiologen voor Treant werken. De krachtenbundeling geeft hen de ruimte om echt te specialiseren in deelgebieden. Alle drie de ziekenhuislocaties van Treant maken gebruik van één radiologisch informatiesysteem (PACS/RIS). De gespecialiseerde radioloog kan daardoor altijd en overal bij de benodigde radiologische onderzoeksgegevens. Dat betekent ook dat patiënten niet hoeven te reizen of lang moeten wachten op het verslag van hun CT-scan.  

Checklist

Om er zeker van te zijn dat de patiënt een betrouwbaar verslag krijgt, hebben de radiologen en oncologen van Treant een checklist ontwikkeld. Zo kan de hoofdbehandelaar ook zien of de chemotherapie ook echt werkt. Deze maand publiceerden de Treant-radiologen hun nieuwe werkwijze in het wetenschappelijke tijdschrift European Radiology, zodat andere fusieziekenhuizen er lering uit kunnen trekken.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top