ACTUEEL

Gelderse ouderenzorgorganisaties verkennen fusie

Innoforte uit Velp en Vreedenhoff uit Arnhem onderzoeken de mogelijkheid van een fusie. De ouderenzorgorganisaties verwachten door samen te gaan de continuïteit van zorg te kunnen waarborgen. Ook moet de fusie leiden tot een beter passend en meer gevarieerd aanbod aan cliënten.

"Wij faciliteren ouderen, zodat zij zo lang mogelijk thuis kunnen wonen. Als dat niet langer kan, dan creëren wij voor hen een nieuw 'thuis', samen met hun families en sociale netwerken", aldus bestuurders Christel Welling van Innoforte en Wout Oldhoff van Vreedenhoff in een gemeenschappelijke persverklaring. De organisaties vonden elkaar naar eigen zeggen snel doordat ze dezelfde waarden delen en qua cultuur veel gelijkenis vertonen.

Innoforte en Vreedenhoff ervaren hun kleinschalige omvang als een kracht, maar zijn daardoor naar eigen zeggen ook kwetsbaar. Zo hebben ze allebei verschillende functies die door één persoon worden ingevuld. Door samen te gaan, verwachten de organisaties hun kwetsbaarheid te verminderen. Ook denken zij samen beter antwoord te kunnen geven op de groeiende problematiek van een tekort aan geschoold personeel.

Steun

De raden van toezicht van de organisaties hebben hun steun uitgesproken voor de fusieverkenning. Ook zijn ondernemingsraden, cliëntenraden, medewerkers, vrijwilligers, cliënten en hun contactpersonen inmiddels geïnformeerd. Voor het onderzoek, dat zich richt op de vraag of en in welke vorm een fusie haalbaar is, wordt een externe partij aangetrokken. De verwachting is dat het onderzoeksproces eind 2018 of begin 2019 is afgerond.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top