ACTUEEL

Bravis moet werk maken van infectiepreventie

Het Bravis ziekenhuis in Bergen op Zoom voldoet niet aan de normen op het gebied van infectiepreventie. De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft het ziekenhuis drie maanden de tijd gegeven om de zorg te verbeteren.

In juli 2017 constateerde de inspectie dat beide locaties van het Bravis ziekenhuis onvoldoende scoorden op het gebied van infectiepreventie. Het ziekenhuis kreeg tot begin dit jaar de tijd om verbetermaatregelen te nemen.

Tijdens een herinspectiebezoek in maart bleek dat de zorg in het Bravis ziekenhuis locatie Bergen op Zoom voor het onderwerp infectiepreventie onvoldoende is verbeterd. De inspectie vindt de uitkomsten van een aantal van de genomen maatregelen "teleurstellend". "Ondanks het uitgebreide resultaatverslag en daarin beschreven voortvarende aanpak bleek dat een aantal genomen maatregelen op punten niet tot het gewenste resultaat hebben geleid", aldus de IGJ in een brief aan het ziekenhuis.

Verbetering

Het Bravis moet binnen drie maanden kunnen aantonen dat de infectiepreventie in het ziekenhuis voldoende is verbeterd. De verbetermaatregelen hebben onder meer betrekking op het trainen van medewerkers in het veilig en juist gebruik van de isolatiekamers en het verbeteren van de procedures voor het gebruik van steriele materialen door medewerkers.

Een woordvoerder van het Bravis laat aan dagblad PZC weten dat cliënten "zeker geen extra risico's" lopen. "We zijn met de neus op de feiten gedrukt. De inspectie heeft tekortkomingen gesignaleerd. De resultaten laten echter zien dat ons ziekenhuis consistent goed scoort op het aantal zorginfecties." Het ziekenhuis geeft aan dat het inspectiebezoek op 1 maart "net iets te vroeg" kwam.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top