ACTUEEL

Zorgverzekeraars vergoeden stiekeme seksmassages

Zonder dat ze het weten vergoeden sommige zorgverzekeraars seksmassages. Het gaat om verzekerden die een aanvullende polis hebben afgesloten met dekking voor alternatieve geneeswijzen, waar acupunctuur of Chinese geneeswijzen onder vallen. In sommige gevallen vallen daar ook Aziatische massagesalons met een 'happy end' onder.

Dat meldt de Telegraaf op 9 mei. Bij een happy end wordt de klant na een massage met de hand tot een hoogtepunt gebracht. De massagesalons, die zijn aangesloten bij door zorgverzekeraars erkende beroepsverenigingen, zetten doorgaans een andere behandeling op de factuur. Dit wordt achter gesloten deuren afgesproken. Zo is onmogelijk te controleren welke ‘zorg’ is geleverd. Het is niet bekend hoe vaak dit trucje wordt toegepast. Op internet wordt er wordt er niet veel ruchtbaarheid aan gegeven, 'want de politie kan meelezen'.

Fraude

Zorgverzekeraars Nederland (ZN) wil er niet op ingaan om geen slapende honden wakker te maken, aldus de Telegraaf. Wel geeft de brancheorganisatie aan dat er veel wordt gedaan aan fraudebestrijding. Zilveren Kruis, CZ en Menzis zeggen dat het jammer is dat dit soort dingen gebeuren, maar het is lastig om er wat aan te doen. Fraude die wordt geconstateerd wordt altijd hard aangepakt.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

tjark reininga

14 mei 2018

het trieste aan dit nieuws is natuurlijk dat het 'stiekem' moet, niet dat er 'behandelaars' zijn die de gewenste behandeling weten aan te bieden en vergoed te krijgen. veel openlijker aandacht voor deze kant van het menselijk leven in instellingen en organisaties, en daarbuiten, is kennelijk nog steeds taboe.

Top