ACTUEEL

HagaZiekenhuis en Haagse reddingsbrigade gaan samenwerken

Het HagaZiekenhuis en de Haagse Vrijwillige Reddingsbrigade (HVRB) hebben afgesproken om de samenwerking te intensiveren. Zorgverleners van de spoedeisende hulp van het ziekenhuis gaan dit jaar met de reddingsbrigade meelopen en een preventiecampagne opzetten om strandgangers voor te lichten over mogelijke gevaren.

In de zomer van 2017 kwamen op een dag zeven drenkelingen op de SEH van het HagaZiekenhuis terecht. In totaal waren het er die week maar liefst elf. Dat was reden voor SEH-arts Lenneke Scholtens om, samen met traumachirurg Alexander Greeven en sectormanager Artze Prins van de Acute Zorg, contact op te nemen met de HVRB, die surveilleert van Kijkduin tot en met Scheveningen.

De betrokkenen hebben afgesproken om de samenwerking te intensiveren. De artsen gaan dit seizoen een aantal dagen meelopen op het strand en de vrijwilligers van de reddingsbrigade komen bij het Haga op de SEH meekijken. Verder gaan de ziekenhuismedewerkers lessen bijwonen van de vrijwilligers van de reddingsbrigade, waar zij medische scholing gaan verzorgen. Zo doen de betrokkenen meer kennis op van elkaars werkterrein.

Gevaren

De helikopter van het Medisch Mobiel Team van het Haga moest in 2017 acht maal uitrukken en er waren zes reanimaties nodig. Met voorlichting en een preventiecampagne hopen de SEH-artsen en de vrijwilligers van de reddingsbrigade dat het aantal slachtoffers dit jaar aanzienlijk daalt. Ze gaan strandgangers informeren over mogelijke gevaren van bijvoorbeeld alcoholinname in combinatie met zwemmen in zee.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top