ACTUEEL

VGZ en CZ voeren zorgverzekering voor zorgmedewerkers uit

Zorgmedewerkers krijgen vanaf 2019 meer keuze in hun zorgverzekering. IZZ, het ledencollectief van mensen in de zorg, gaat samenwerken met een tweede zorgverzekeraar. Volgend jaar wordt de IZZ Zorgverzekering uitgevoerd door VGZ voor de Zorg en CZ.

Dat meldt IZZ op 15 mei in een persbericht. Er is met beide zorgverzekeraars een intentieovereenkomst getekend. IZZ maakt met hen afspraken over de inhoud van het pakket, de premie en de service.

Collectieve zorgverzekering

IZZ werkt al meer dan veertig jaar naar tevredenheid samen met coöperatie VGZ voor de Zorg. Deze samenwerking blijft gewoon bestaan. Door ook te gaan samenwerken met CZ worden de keuzemogelijkheden voor zorgmedewerkers vergroot. IZZ organiseert een collectieve zorgverzekering voor ongeveer een miljoen medewerkers in de zorg. Door samen te werken met twee zorgverzekeraars kan personeel in de zorg bijvoorbeeld kiezen uit verschillende aanvullende pakketten. Daarnaast biedt het meerwaarde aan de Gezond werken in de zorg-programma's van IZZ, waarop de zorgverzekeraars kunnen aansluiten.

Marktoriëntatie

Het ledencollectief heeft een marktoriëntatie uitgevoerd onder zes grote verzekeraars. VGZ voor de Zorg en CZ bleken een zorgverzekering te kunnen bieden die optimaal is afgestemd op het intensieve werk in de zorg met specifieke gezondheidsrisico's. "Collectieven met inhoudelijke meerwaarde hebben de toekomst. In VGZ voor de Zorg en CZ hebben we zorgverzekeraars gevonden die beiden de interactie met een collectief als countervailing power belangrijk vinden", zegt Roland Kip, algemeen directeur Stichting IZZ.  

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top