ACTUEEL

Nieuwe toezichthouders voor Zorggroep Groningen

De raad van toezicht van Zorggroep Groningen telt sinds 1 april twee nieuwe leden in de persoon van Elles Dost en Akkelys Lukkes. Zij volgen Gerrit Hes en Ruth Pruim.

Dost (1969) werkt sinds 2012 als directeur bij woningcorporatie Actium in Assen. Daarvoor was zij bestuurder van woningcorporatie Woonservice Westerbork. Dost bekleedt momenteel de volgende nevenfuncties: lid Algemeen Bestuur Aedes Vereniging Brancheorganisatie Woningcorporaties en lid Klankbordgroep Actiz Aedes. Ook was ze toezichthouder bij Oosterlengte, waarbij haar termijn per 1 januari is afgelopen. Dost wordt in Groningen lid van de auditcommissie en de remuneratiecommissie.

Lukkes (1964) werkt sinds 2004 bij het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen, waar ze directeur Bedrijfsvoering is. Eerder werkte zij onder meer voor de Friesland Bank in Leeuwarden. Lukkes zit sinds 2011 in de raad van toezicht van het Dr. Nassau College in Assen. Hiervan is zij vanaf 2012 voorzitter. Daarnaast is zij sinds maart 2018 lid van de raad van toezicht van Landschapsbeheer Drenthe. Lukkes neemt in haar nieuwe rol zitting in de commissie Kwaliteit & Veiligheid van.

De raad van toezicht wordt gecompleteerd door Bernard Arnold (voorzitter), Huib van der Burg en Hans Konst.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top