ACTUEEL

Afdelingen IJsselland uren dicht door ICT-storing

De grote storing die het IJsselland ziekenhuis in Capelle a/d IJssel uren platlegde, is zondagmiddag verholpen. Na een uitvoerige test zijn alle hoofdsystemen weer operationeel. De verloskamers zijn weer open en de SEH en OK worden stapsgewijs weer opgestart, meldt het ziekenhuis op haar website.

In de nacht van zaterdag op zondag was er een technische storing ontstaan in de ICT-systemen van het ziekenhuis. Onder meer de digitale patiëntendossiers konden hierdoor niet bekeken worden. Het IJsselland besloot de spoedeisende hulp en de verloskamers te sluiten. Ook werden er geen operaties uitgevoerd.

Het ziekenhuis gaat ervan uit dat in de loop van zondag alles weer operationeel is. "Het ziet er nu dus naar uit dat maandag het ziekenhuis weer volledig in bedrijf is en alle geplande afspraken en operaties door kunnen gaan", stelt het ziekenhuis.

De patiënten in het ziekenhuis zijn tijdens de storing geïnformeerd over de situatie. Volgens het ziekenhuis is de situatie de gehele tijd onder controle geweest. (Skipr/ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top